Koolhydraatarme huzarensalade

Omdat deze heerlijke huzarensalade niet op basis van aardappelen maar op basis van bloemkool is bespaar je veel koolhydraten. Bovendien is het een makkelijke manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Lekker als hoofdmaaltijd op warme dagen of als bijgerecht bij de barbecue of gourmet.

Ingrediënten voor ca 4 porties:
1 bloemkool
1 blokje tuinkruidenbouillon of 1 theelepel PowerSlim bouillonpoeder
400 gram mager vlees naar keuze ( bijv gekookte ham blokjes of gekookt soepvlees)
10 kleine zure augurkjes
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels (Zaanse) Mayonaise
2 eetlepels magere Kwark

Maak de bloemkool schoon en kook deze samen met het bouillonblokje (of de bouillonpoeder) tot de bloemkool roosjes gaar zijn. Giet de bloemkool af en laat deze in de vergiet helemaal afkoelen. Om te voorkomen dat de huzarensalade te nat wordt, prak ik de bloemkool zelf altijd fijn met een vork terwijl deze nog in de vergiet zit zodat het overtollige vocht weg kan. Je kunt de bloemkool roosjes ook in een schone theedoek doen en dan het vocht eruit knijpen.

Doe de bloemkool samen met de mayonaise, kwark, vlees, kappertjes en augurkjes in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.

De huzarensalade smaakt koud het lekkerst, laat dus nog zeker een uur goed afkoelen in de koelkast.  Garneer naar smaak met zilveruitjes, augurk, garnaaltjes, gekookt ei, asperges, tomaat, paprikapoeder etc

TIP! In plaats van vlees kun je ook tonijn uit blik gebruiken, heerlijk!