Feestelijk PowerSlim taartje

Ook wanneer je bezig bent met het PowerSlim programma kun jij genieten van een stukje taart als er wat te vieren valt. Gewoon blijven genieten en toch afvallen!

Koolhydraatarm recept voor: 4 personen
Toegestaan vanaf fase 1 in het PowerSlim afslankprogramma

Bereidingstijd: ca 10 minuten + ca 1 uur opstijven in de koelkast

Ingrediënten:
– 4 zakjes PowerSlim boter vanille biscuits
– 400 gram magere kwark
– 2 zakjes dessert vanille ( of een andere smaak naar keuze)
– 2 blaadjes gelatine
– 15 gram boter

Benodigdheden:
– springvorm Ø 10-12 cm
– bakpapier
– keukenmachine

Bereidingswijze:
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een bodempje (ca 5 eetl) koud water. Warm de gelatine vervolgens samen met het water op in een pannetje tot het geheel is opgelost. Laat afkoelen.

Maal ondertussen de biscuitjes fijn in de keukenmachine. Meng de helft van de koekkruimels met de boter en verdeel over de bodem. Goed aandrukken met de bolle kant van een lepel. Roer de inhoud van de zakjes PowerSlim dessert vanille en de andere helft van de koekkruimels door de kwark. Houd evntueel wat koekkruimels apart om je taart te decoreren. Meng het afgekoelde gelatinemengsel door de kwark en roer alles goed door. Stort het mengsel in de springvorm en laat opstijven in de koelkast.

De PowerSlim cheesecake is trouwens ook een aanrader!