Blog Jolanda – 5 pakken suiker, een zak aardappelen of een zak cement…

Mijn 2e week, resultaat -1,9 kg en in totaal dus 5 kilo lichter! In mijn hoofd aan het bedenken dat 5 kilo gelijk staat aan… 5 pakken suiker, 1 zak aardappelen en mijn man beschreef het in zijn werkterm als 5 kilo cement. Tja het is maar hoe je het noemt, maar ik was weer vrolijk gestemd, had misschien zelfs meer kunnen zijn als ik geen (al gepland) etentje had gehad…

Afgelopen donderdag met mijn vriendinnen uit eten geweest, een vastgesteld “5 gangen diner”. Ik moet zeggen het was heerlijk, maar viel ook erg zwaar op de maag. Heb geprobeerd een aantal dingen te laten, alleen spa rood gedronken, mijn ijs weg gegeven, maar die friet was toch echt lekker ;-(

Iedereen bestelde daarna nog een romige, vol schuim, cappuccino, wat zou ik die lekker hebben gevonden, maar nee ik had al behoorlijk gezondigd, dus heb ik deze maar niet besteld, ik zat immers ook al propvol gegeten.  Vrijdag meteen weer aan de PowerSlim

Verder ging het deze week al weer makkelijker dan vorige week, heb dan nu ook een kast vol met lekkere dingen staan. Heb vorige week flink ingeslagen. Muesli, flensjes, shake’s in verschillende smaken, repen, toast, lijnzaadbrood enz. Ik vind het wel een voordeel, iedere dag kan ik kiezen uit zoveel verschillende producten, dan wordt het dus ook niet eentonig.

Een kijkje in mijn PowerSlim kast…
Powerslimkastjolandablog

Nu belde deze week mijn schoonmoeder op of we gezellig 1e kerstdag komen eten, leuk zei mijn man, maar Jolanda is aan het lijnen, dus voor haar alleen biefstuk met groenten! Fijn dat hij zo meedenkt en ik denk, we leven nu half november en ik weet al wat ik eind december op mijn bord krijg 😉 Maar ja daardoor is de kerst vast niet minder gezellig. Ben wel blij dat ik 2e kerstdag gewoon mag werken, dan gaan we dit jaar maar niet uit eten samen bij de shoarma tent zoals traditie is. Maar maakt mijn man voor mij maar heerlijke garnalen ofzo, dan ben ik ook dik tevreden.

Weer vol goede moed mijn 3e week in, a.s. vrijdag een verjaardag en ik zit al te bedenken wat ik ga zeggen. “Nee ik eet geen gebak meer.” “Nee dank je, geen friet voor mij bestellen ik heb mijn eigen eten bij me.” “Doe maar thee i.p.v. cappuccino.” “Chips? Nee ik heb liever mijn eigen chili snacks.” Ben ook benieuwd naar de reactie van mijn vrienden. “Ach doe niet zo flauw” of “Top Jolan, goed bezig.”

Maar ook iets positiefs, mijn moeder zag al aan mijn gezicht dat ik aan het afvallen ben, dus dan wordt het leuk, andere gaan het zien en er is toch niks zo leuk als een compliment ontvangen. Op naar de 10 kilo !!!!!!

Jolanda